19.4.12

Buli Balik..?

As salam and hye..!
dont wanna hear any sound..? just close ur ears..;)
Hari nie, aina do some efforts lagi, applying to be staff nurse with my dad by car.. As usual, my dad akan minta aina drive dari rumah ke tempat2 spesifik yang tak berapa nak busy (baru dapat lesen..kalau bawa tempat busy, my dad takut aina redah kereta orang..possible! haha~~) Thanks to Allah, tak susah sangat nak cari hr dalam private hospital, sebab masa student, aina memang tak pernah dapat peluang nak jejakkan kaki kat private hospital kan.. so bila first time and alone..,memang bersepah kaki jejak inside there.., (haha~) lucky staf private mesra alam..,taklah aina merayau tak tentu hala in there..hehe~ Just yang sangat mengecewakan, ada 2 tempat aina tak dapat jumpa, kedua2nya nursing home.. maybe sama ada dah tukar tempat, atau aina yang buta sejarah negeri bersejarah niey.. (hish~~ mane mungkin..haha~) Ada yang jumpa, but tak possible langsung tempat dia.. kalau nursing home, for sure open jew and ade je signboard atau anything in front the house yang let us know that place is nursing home..,but yang aina jumpa..? Nil..tiada~~ Maybe silap aina sebab tak truly pastikan yang nursing home tue wujud lagi tak, and pastikan aina tahu dah kat mana je nak tuju.. memang definitely wrongla, coz percaya sangat dengan address dalam internet.. kalaula aina bring my Vivaz with me, dapat gak guna GPS.. susah kan bila just berjalan without backup plans..?? kesian my dad..,dari pagi sampai nak petang dah bawa aina.. at least pat belanja my dad makan pon okeyh dah, tapi kemampuan?? hish~~ 
Journey balik ke home sweet home.., aina drive a bit far.. walaupun tempat tue tak sebusy kawasan town, but need to be sangat careful, coz selalu sangat jumpa crazy driver there~~ Maybe memang lumrah alam atau memang diorang crazy driver.., masa drive always followed by those crazy2..hish~ memang sangat tak suka bila difollow dekat sangat camtu.. yewla..,aina baru je got my license..,and for sure sangat biasa kami2 yang baru nak belajar merangkak niey ada tendency break mengejut tanpa perasaan terkejut.. (haha~ dont care..!) dah follow dekat sesangat tue 1 hal, jadi hal lain bila time potong pon, dekat sangat..,wanna kiss my car..? u kiss,u pay okeyh..! haha~ and selalunya those with kereta yang elegant (bm..,merce..vice versa) yang suka sangat potong dekat2 sampai nak terciom my car likes that..! eeuww.. aina bukan ape, ce fikir, kalau dah terciom kereta jap lagi, kot kena bayar ganti rugi..,memang terjun bangunan aina terus (tak mampu babe..! ~) And yang lagi sebal, ingatkan kaum perempuan yang selalu dibuli time drive, but also membuli..?? tak tahu laa..,maybe emergency sangat sampai suka2 nak bunyikan hon (padahal encik polis with their motor beside me je..tue tetiba aina jadi slower++..haha~) padahal, tak jauh mana pon journey that arrogant driver, simpang depan sikit je after dia potong aina's car.. hish~~ peduli la..diorang dulu masa mula2 dapat license pon like me juga..kan kan..?? heee~

*as the moral.., bila jew aina nak dapat kelulusan drive alone kalau always jadi mangsa buli like this..?? hishhh~~




hadoy~ penat ngomel2.. meyhla komen so kita boleh ngomel sama2 ^.^

3 beauty/handsome persons:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

We've been engaged for 29months (when this enty written)

Daisypath Wedding tickers
Princess Diaries © 2008 | Coded by Randomness | Illustration by Wai | Design by betterinpink!
 
Sitting and Blinking Hello Kitty